Rockefestival med ølutvalg

I helgen var jeg med på noe som var nytt for meg og som jeg er overbevist om at var enda mer nytt for mange av de andre som var til stede. Jeg solgte kvalitetsøl på rockefestival. Det hele begynte med at ledelsen for Festidalen, som er rockefestivalen i min hjembygd Uskedalen, fant ut at dei ville tilby gjestene noe mer enn industripils, pappvin og rusbrus. Om denne ideen var enkeltstående eller om den kom som en følge av at de satser på kortreist mat, med kalveburger, der kalven var både oppvokst og partert i dalen, og pølser fra Friheim Gardsmat vet jeg ikke. De kontaktet uansett meg, fordi de hadde hørt at jeg er litt over snittet interessert i øl, og jeg ble med på den dugnaden en rockefestival i en liten vestlandsbygd er.

Festidalen KAM

Første post var selvsagt å sette opp en meny. Rammene her var å bruke få leverandører og å hente inn øl som egnet seg for rask skjenking (les: Ikke flaskemodnet).  Dermed gikk vi gjennom HoReCa-listene til til Ringnes og Hansa og plukket det vi mente var passende der, før vi supplerte med et par fra Lervig etter å ha overtalt den lokale Spar butikken til å ta inn disse. Menyen ble dermed seende ut som dette (alfabetisk).

BrewDog – Punk IPA
BrewDog – Rip Tide
BrewDog – Trashy Blonde
Brooklyn Brewery – Brown Ale
Brooklyn Brewery – East India Pale Ale
Guinness
Hofbräu – Edelweiss Snowfresh
Kilkenny
Lervig – Hoppy Joe
Lervig – Lucky Jack
Sol

Ikke en revolusjonerende meny, men husk at det her var snakk om en rockefesitval, ikke en pub, og at den skal være en introduksjon til øl med litt mer smak i et område der ikke et eneste serveringssted har en meny som kan konkurrere. Sol kom med for at alle skulle bli fornøyde.

Neste post på programmet var selvsagt en gjennomgang av samtlige produkter med dem som skulle betjene baren med spesialutvalg. Disse var ikke spesielt godt bevandret i ølets verden, men nysgjerrige og lærevillige og vi hadde en svært trivelig torsdagskveld på terrassen på det gamle huset vi kaller hytte.

Min innsats i baren ble delt likt mellom en dag bak disken og en dag foran disken. Ølsalget på fredagen, da jeg var en av to som betjente baren, gikk over all forventning. Vi solgte halvparten av innkjøpt øl til en tredjedel av helgens besøkende. Dermed ble oppgaven på lørdag formiddag å tømme den lokale dagligvarebutikken for det de hadde igjen av Lucky Jack og Hoppy Joe. Noe som viste seg å være mindre enn forventet. Noen hadde tydeligvis fått øynene opp for disse produktene. 21:30 på lørdags kvelden var det totalt tomt i hyllene i spesialbaren. Ikke engang en Sol igjen.

Totalt sett ble det solgt 1 096 enheter fra menyen over mot ca. 8 900 enheter pils fra fat. Eller om du vil ha det i liter: 348 mot 3570. Noe som prosentvis gir andeler på 11% eller 9%. Dette til et betalende oppmøte på 2 300, inklusive barn som hadde tilgang med voksne, pluss dugnadsdeltagere som hadde fribillett til en av dagene. Med andre ord nærmer vi oss en solgt spesialøl for hver annen som var innenfor portene. Det bør da tas med i betraktningen at på grunn av bongesystem ble prisen for en enhet med spesialøl satt til det samme som en enhet pils. Erfaringene er uansett så positive at jeg ikke er i tvil om at det her er mer å hente for både andre rockefestivaler og for leverandørene.

De som er mer interessert i musikk enn øl vil muligens også ha programmet. Det er absolutt ikke noe å være flau over og var som følger:

Fredag
Yuma Sun
Death Letters (NL)
Fjorden Baby!
Blood Comand
The Darkness (UK)

Lørdag
New Brian
Morten Abel
Cazadores
Lars Vaular
Oslo Ess
White Lies (UK)

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s